Gjorde


 

Flexi-Girth - No Slip – No Nip, Maximum Grip

Nyskabende gjord, der har centreret elastik. Giver hesten uhindret frihed til at ånde, kombineret med enestående stabilitet af sadlen. Flexi-Girth er et komplet nyt koncept for design af sadelgjorde. Designet af ryttere til ryttere.

God til heste med gjordkramper eller heste, der bliver sure når der spændes gjord.

I sort og brun til lange gjordstropper og i flere flotte farver til korte gjordstropper.

Pris.: 449,-

           
 
Flexi-Girth har den elastiske sektion placeret i centrum af gjorden. Når gjorden er placeret korrekt under hestens bryst og direkte centeret under sadlen, forbedres sadlens stabilitet under ridning – og mere vigtigt under op- og afstigning – uden det er nødvendigt at over-stramme gjorden. Dette giver en meget større frihedsgrad og fleksibilitet over brystbenet og omkring lungerne på hesten, således hestens komfort og ydelse forbedres under arbejde.

Den centrale placering af den elastiske del på Flexi-Girth placeres jævnt, direkte under hesten. Når der er lige stor afstand på begge sider af sadlen, gives der et jævnt tryk på begge sider af elastikken på samme tid.

Så når venstre side spændes, strækker venstre del af elastikken sig – når højre side spændes strækker højre del af elastikken sig.

Når man stiger op fra venstre, vil den vægt der påføres, trække sadlen til venstre. Elastikken i gjorden fra midten og til venstre spænde vil absorbere denne vægtændring ved at trække sig sammen, hvorved trækket på højre side af elastikken øges og fra midten og til højre spænde vil derfor strækkes. Dette stræk og sammentrækning gør, at trækket på selve sadlen neutraliseres og sadlen ligger stabilt.

Dette princip virker under hele ridtet, når rytterens vægt skifter rundt i sadlen. Her vil den elastiske del af gjorden absorbere bevægelserne og give et jævnt træk på begge sider af sadlen og bibeholde stabiliteten.
Dette princip er mest effektivt når den elastiske sektion er spændt til en position, hvor man stadig kan bevæge gjorden væk fra hestens side med hånden. Dette giver også hesten uhindret frihed til at ånde, få en komfort uden lige og plads til at øge ydelsen. Studier har vist at en fast gjord kan reducere hestens ydelse med helt op til 20 %.